Hailey-Hailey sygdom og Naltrexon

Naltrexon er kendt for at være effektiv til behandling af stofafhængighedsafhængighed (af alkohol eller medikamenter), men det kan også være nyttigt for patienter med nogle hudsygdomme; for eksempel Hailey-Hailey sygdom. Det sidstnævnte er virkelig svært at styre. De mest populære midler er kortikosteroider, immunmodulatorer, retinoider og laserterapier.

Undersøgelser blev foretaget i en gruppe patienter, der led af tilbagevendende Hailey-Hailey sygdom i 2016. Naltrexon blev anvendt i lave doser (LDN) i området mellem 1,5 mg og 3 mg pr. Dag. Der blev registreret væsentlig forbedring (op til 80%) af erytem, lindring af smerter og generel stigning i livskvaliteten hos alle patienter. Nogle patienter rapporterede forbedring i symptomerne på depression.

”Der er mange medicin, der fungerer ved hudsygdomme af grunde, som vi ikke helt forstår. Den nøjagtige mekanisme af LDN ved Hailey-Hailey sygdom er også uklar, men lavdosis naltrexon kan anbefales som et billigt alternativ til lav risiko i behandlingen af Hailey-Hailey sygdomme samt Darier sygdom eller tilbagevendende Grover sygdom ” , var forskernes hovedkonklusion.

Nogle udtalelser fra patienter

”Jeg kan vidne om, at LDN har givet mig et nyt liv… ikke et liv helt uden smerter, men et liv, hvor jeg kan fungere og udføre mine daglige opgaver…. jeg hopper e at min tilstand stadig vil blive bedre. Min tilstand har været dårlig i så mange år... Jeg ved, at der er brug for tålmodighed, men indtil videre er jeg meget glad og taknemmelig for de ændringer, der allerede er sket. ”

”Efter elleve måneders LDN er min hudtilstand helet mindst 80%. For mig er det intet mindre end et mirakel! ”

”Jeg opfordrer alle med mine tilstande eller med kroniske smerter af anden oprindelse, med autisme eller depression til at give LDN en chance. Fordelene ved LDN er langt større end hvad vi kan forestille os, og det er praktisk taget uden bivirkninger. ”

”Jeg startede lavt med kun 0,5 mg om dagen og øgede dosis 0,5 mg hver uge. I en dosis på 4,5 mg blev jeg i flere uger. Jeg oplevede gradvis forbedring, men jeg følte, at der stadig var plads til bedre resultater. Min læge fortalte mig, at jeg kunne fortsætte med at øge min LDN langsomt, så længe jeg stadig havde forbedringer med hvert inkrement; så jeg gik højere. De sidste 2 måneder har jeg været på 12 mg / dag. Jeg er dog stadig ikke sikker på, hvilken dosering jeg føler mig bedst. ”

Se også

Se også